Wat is smart verlichting?

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant


Electrostyling

Verlichting… we hebben het nodig om allerlei redenen. Maar velen krijgen te maken met het verkeerde licht, op de verkeerde plek en op het verkeerde moment. Een oplossing voor dit probleem is smart, oftewel slimme, verlichting. Verlichting is één van de makkelijkste manieren om te beginnen met het smart maken van je huis. Heb jij nog niet de sprong gemaakt naar slim licht in huis? Dan hopen we dat je inspiratie vindt in onze serie artikelen over smart verlichting.

Verlichting in een Smart Home biedt veel mogelijkheden: het gemak dat de lampen automatisch aangaan wanneer je thuiskomt van werk, of juist uitgaan als je naar bed gaat en enkel op één knop hoeft te drukken. Of lichten die geautomatiseerd aangaan wanneer u een bepaalde deur opent, bijvoorbeeld van het toilet.

Slimme verlichting laat zich op afstand bedienen via o.a. je smartphone of iPad, of geheel automatisch. Maar smart is niet alleen nadenken over hoe je verlichting slim bestuurt, maar ook nadenken over wat verlichting met je doet.

Smart verlichting biedt niet enkel comfort, gemak, energiebesparing en veiligheid; door de talloze mogelijkheden kun je in elke locatie in huis een sfeer creëren naar je persoonlijke voorkeur. Voor elke ruimte of de onderdelen in huis die bijvoorbeeld extra mogen opvallen, kunnen lichtscenes ingesteld worden. Je kunt het licht dan precies naar wens instellen voor elke situatie of gelegenheid en dit vervolgens ook geautomatiseerd bedienen. Een positieve boost voor je interieur dus!

Neem dus de tijd en laat je adviseren hoe smart verlichting jouw leven comfortabeler, gezonder en veiliger kan maken. Een lichtplan kan hier goed bij helpen. Dit stel je bijvoorbeeld samen op met een (licht)ontwerper. In de volgende blog gaan we verder in op smart lichtscenes, de mogelijkheden én de voordelen van smart verlichting voor je interieur.

Deze gastblog is geschreven door Rudirick de Jong.

Lees ook zijn blog Smart verlichting: Lichtscenes

 

Labels: