Diep in zee

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Verrassende lampen

Graag neem ik je even mee terug naar afgelopen februari, toen de zesde editie van designbeurs Object werd gehouden aan boord van Stoom Schip Rotterdam. Tijdens deze beurs wordt je ondergedompeld in niet alleen het oude en bijzondere interieur van dit schip, maar ook krijg je de kans om maar liefst 75 upcoming designers het hemd van het lijf te vragen over hun one-of-a-kind ontwerpen. Het design dat op mij de meeste indruk maakte was dat van Bernotat & Co, die de zee meenam het schip in.

Licht dat leeft

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Verrassende lampen

Luminous Entity

Een tik op de schakelaar, en alle lichten springen aan. Wel zo gemakkelijk inderdaad! Maar een beleving? Allerminst. Designers JANSEN & DE BONT brengen hier verandering in. Geïnspireerd door natuurlijke lichtbronnen en de lichtfases die van zonsopkomst tot zonsondergang aan de dag voorbijtrekken, ontwierpen zij ‘Luminous Entity Type I’: Een lamp die leeft.

3D geprinte lampen; waar blijven ze?

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Verrassende lampen

Het 3D printen bestaat al een aantal decennia en is al zo’n 10 jaar een serieuze optie voor de productie van lampen. Toch valt het me tegen hoeveel geslaagde voorbeelden van 3D geprinte lampen er nu te vinden zijn. Bij veel designers lijkt het experimenteren met vorm nog belangrijker dan het ontwerpen van een geslaagde lamp. Gelukkig zijn er wel een aantal voorbeelden waar we inspiratie uit kunnen halen.

Lamp door de brievenbus

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Verrassende lampen

Vita EosVita Silvia

Nu we zo veel online zijn gaan kopen komen er steeds meer producten die daar voor aangepast zijn. Om gedoe met pakjes afgeven te voorkomen zijn er al veel lampen die door de brievenbus kunnen. Handig en beter voor het milieu omdat er minder lucht wordt vervoerd! Na ontvangst zet je de lamp zelf in elkaar. 

Lucis

Geschreven door Carin van Thiel op . Geplaatst in Verrassende lampen

LucisFatboy

Thuis heb ik een paar van die leuke Fatboy lampjes staan. Super handig om snel, zonder snoeren over tafel, toch een paar gezellige lampjes te kunnen neerzetten. Laatst zag ik dit nieuwe lampje dat me ook wel wat lijkt: Lucis.

Lekker Lui

Geschreven door Yvonne Michielsen op . Geplaatst in Verrassende lampen

Lazy Lamp metaalkleurLazy Lamp wit

Het lijkt haast een trend: lampen die alleen een plekje tegen de muur nodig hebben om te kunnen staan. Ik heb het inmiddels al bij een paar ontwerpen gezien. Maar ook al staan ze dan allemaal lekker lui tegen een muurtje, dat wil nog niet zeggen dat al deze ontwerpen ook even mooi zijn. De ene lamp is net wat geraffineerder en fijner vormgegeven dan de andere.

Gerestaureerde lamp

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Verrassende lampen

lloydindustrials fabriekslamprestauratie van een lampeettafel met industriële lamp

Een bericht van Lloyds Industrials: Of we een blog willen schrijven over hun lampen. Meestal loop ik niet zo warm voor dergelijke vragen, maar ik blijk een zwak te hebben voor de bevlogenheid waarmee dit soort bedrijven bezig is met hun producten.

Beet!

Geschreven door Yvonne Michielsen op . Geplaatst in Verrassende lampen

Tweelink - FloatShoal ScabettiEen aantal jaar geleden zag ik lamp Float van ontwerpstudio Tweelink. Deze lamp is gemaakt van visdobbers. Ik vind het een prachtig ontwerp: kleurrijk, verfijnd en een echte blikvanger.