Samenhang in verlichting

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interieur en verlichting

Paper Chandelierbadkamer verlichting

In dit pand uit 1900 bevinden de slaapkamer en badkamer zich in een ruimte. De eigenaren gingen voor kwaliteit. Samenhang in verlichting is daarbij belangrijk. Een mooie opdracht!

Het hele huis dezelfde kwaliteit

Vaak is het zo dat er op de woonverdieping meer geld aan kwaliteit uitgegeven wordt. Hier mocht alles hetzelfde afwerkingsniveau hebben. Alle vloeren op de 3 verdiepingen hebben bijvoorbeeld dezelfde gietvloer.

Eenheid in de ruimte

Met lampen kun je eenheid creëren in een huis. De moderne variant van een kroonluchter is de Paper Chandelier voor Moooi (ontwerp Studio Job) en hangt middenin de 6 meter hoge nok en verbindt het slaap- en het bad-gedeelte. In het hele huis heb ik dezelfde soort wandlampen toegepast op diverse plaatsen voor een eenheid in sfeer en kwaliteit.

Tegelijk schakelen en dimmen

Naast eenheid in vormgeving is ook samenhang in de bediening van het licht belangrijk. De lampjes aan de tv-kant schakelen mee met de kroonluchter en de grote schemerlamp naast het bed. Ze zitten samen op een dimmer. Handig, want je doet niet snel 3-4 schakelaars op verschillende plaatsen aan maar wel eentje waar dan gelijk 4 lampen mee aangaan.

Mijn inspiratie

Ik lees veel (vak)tijdschriften en woonbladen. Als ik de kans krijg kijk ik rond bij restaurants, winkels, filmzalen, jonge ontwerper etc.  Ik combineer graag met structuren, kleuren, materialen en licht totdat ik de sfeer te pakken heb waarvan ik denk dat het past. Ik maak accenten met een eigenheid speciaal voor die plek waardoor het als thuis en bijzonder voelt. En daardoor op andere plekken meer rust zodat je die accenten ook goed waarneemt. Een knipoog vind ik ook altijd leuk, een verrassingselement.

Deze gastblog is geschreven door Susanne Kleinjan van Studio Vennix

Lees ook haar andere blogs: Rustiger beeld met inbouwarmaturen en Verrassen met Verlichting