Ritme in verlichting

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

Insides hotelHotel Kom in St. Maartensdijk vroeg INsides een ontwerp te maken voor het interieur en de verlichting. Dat hebben we met liefde en plezier gedaan.

Kleurkeuze

Voor het interieur van dit hotel is gekozen voor een fris hedendaags concept dat aansluit op de omgeving van het hotel. De gebruikte blauwtinten zijn hedendaagse vergrijsde tinten. Deze vergrijsde tinten sluiten niet alleen aan bij de omgeving, waarin veel blauw/groen/grijs tinten te zien zijn, maar zijn ook een verwijzing naar de tijd waaruit het pand van het hotel dateert, namelijk uit 1592. (In die tijd werden diezelfde kleuren ook in landhuizen e.d.gebruikt). In de kamers is een behang met een zeeuws motief toegepast wat weer verwijst naar de omgeving waarin het hotel zich bevindt.

Ritme in verlichting

De wandverlichting is van Delta Light. De armaturen geven up- & downlight, met deze lichtbundels benadrukken ze de architectuur. Het ritme in verlichting, ramen, en kolommen geeft rust en maakt wat ons betreft het interieur van dit hotel bijzonder. De balken in het plafond worden aangelicht door de posities tussen de ramen. Hierdoor wordt het stramien van de ruimte verder benadrukt.
Door de armaturen dimbaar te installeren, is de sfeer van de verlichting aanpasbaar aan de situatie en aan het daglicht.

Deze gastblog is geschreven door Madelein de Bruijn van INsides interieur & licht

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren