Nieuwe bedlampjes

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Interieur en verlichting

Hatha WallBolt bedlamp

Leuk, om mijn nieuwe slaapkamer in te richten, nu de verbouwing van mijn huis wel zo’n beetje achter de rug is. Een goed excuus om op zoek te gaan naar mooie nieuwe bedlampjes!

Waar moet een bedlampje aan voldoen?

Eerst maar eens bedenken wat ik eigenlijk belangrijk vind aan een paar bedlampjes. Er moet ten eerste natuurlijk genoeg licht uit komen, bijvoorbeeld om bij te kunnen lezen. Fijn ook als je te lampje een beetje kunt richten. Er kan soms zo’n slagschaduw op je boek vallen als het lampje op de verkeerde plek zit. Dimmen is ook wel fijn. En last but not least moet het lampje er natuurlijk leuk uit zien!

Mooi design

De zoektocht begint toch bij wat ik mooi vindt. Naast een antracietkleurige strak vormgegeven boxspring past een moderne lamp. Maar wat voor een soort lamp is ook relevant. De eerste mogelijkheid is om een wandlamp te kopen. De opties boven vind ik erg mooi. De Hatha Wall lamp van QisDesign staat zeker op mijn shortlist. Hatha is een Yoga vorm. Een goeie naam dus voor een heel flexibele lamp die in allerlei standen gebogen kan worden. Cool! Met dimbaar LED licht, helemaal goed. De Bolt lamp van het Nederlandse Tonone zou ook mooi staan. Verstelbaar met grote moeren. Stoer!

Helemaal hip en happening is een hanglamp naast je bed, als ik de bladen mag geloven. Geen idee alleen waar je dan de stroom voor zo’n lamp vandaan haalt. Ik ga er in ieder geval niet voor in mijn plafond frezen. En het is toch meer sfeerlicht, niet handig om een boek bij te lezen. Mooi is het wel!

Hanglamp naast bedstaande lamp naast bed

Een staande lamp naast het bed lijkt me ook wel een makkelijke oplossing. Snel klaar! Artemide, of een betaalbaarder look-a-like misschien? Wel even uitkijken dat het aan uit knopje een beetje binnen handbereik zit als je al in je bed ligt.

…en o ja, ook nog even met mijn man overleggen welke hij ziet zitten. :-)

Lees meer blogs over basis- of sfeervolle slaapkamerverlichting.

Labels:, ,