Met gemengde gevoelens op de Woonbeurs

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

Afgelopen donderdag was het zover; op naar de Woonbeurs met een team bloggers van Lichtinspiratie. Altijd weer leuk om daar rond te lopen. Onze missie: op zoek naar inspirerende verlichting.

Inspiratie

En ja, we zijn geïnspireerd geraakt door de bijzondere ontwerpen die we hebben gezien. De Woonbeurs biedt niet alleen ruimte voor de grotere designmerken (Arteluce, Vibia, Lumina, Muuto, etc) die meest via de aanwezige winkeliers en woonbladen te zien zijn, er is ook veel ruimte voor de kleinere designers die de meest verrassende designs laten zien.

Er waren prachtige ontwerpen van bijvoorbeeld Vroonland en Vaandrager en Sander Mulder. Ook enkele opvallende handgemaakte producten van Dutch Dilight met sfeervolle lampen van hout en gebreide lampenkappen, of Stef van der Bijl met prachtige stoere lampen gemaakt uit bijvoorbeeld recyclede straatlantaarns.

En zelf ontwerpen is natuurlijk ook helemaal de trend. Odysign zet je eigen print op een lampenkap en had mooie voorbeelden op de beurs hangen.

Teleurgesteld

Helaas was er ook teleurstelling. Want het design van een lamp is één ding, het licht effect ervan is natuurlijk minstens zo belangrijk. En daarvan was vrijwel niets te zien. Natuurlijk stonden veel lampen aan, maar dat is nog wat anders dan dat je laat zien wat der verlichting doet met de sfeer in een ruimte. Ook gekleurd LED licht, toch een behoorlijk belangrijke ontwikkeling, ontbrak vrijwel geheel.

Enkelen van ons hebben een lichtadvies gevraagd. Helaas viel dat ook tegen. Het advies ging al snel over in het promoten van de lampen die de adviseuse zelf via haar bedrijf verkocht.

Volgend jaar weer

Volgend jaar gaan we zeker weer naar de Woonbeurs. Het blijft leuk en inspirerend om daar rond te lopen. We hopen wel dat er volgend jaar meer van verlichting wordt getoond dan alleen mooi ontworpen lampen. We zullen zien!

Labels:

Laat een reactie achter