Gemiddelde leeftijd: vijfenzeventig jaar

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Verrassende lampen

Industriële lampenDe industriële look is een trend in verlichting. Wellicht een trend die blijvend is. Ik zie de industriële lampen nog wel eens klassiekers worden, juist omdat ze in verschillende interieurstijlen mooi zijn. 

Veel verlichtingsmerken hebben inmiddels lampen met een industriële look opgenomen in hun collectie. Onlangs viel mijn oog op BINK. De mensen achter dit merk, Annemarie en Gijs Buis, verzamelen en restaureren industriële lampen. De lampen, die zij veelal uit Oost Europa en Frankrijk halen, zijn meer dan alleen mooie designlampen. De lampen van BINK uit Leiden zijn uniek en hebben ieder een eigen verhaal. Een verhaal dat soms wel 75 jaar teruggaat!

Het bijzondere is dat het hier gaat om originele lampen die voorzien worden van nieuw binnenwerk. Bij elke renovatie staat het behoud van het originele en vintage karakter op de eerste plaats. De vintage lampen hebben een stoere en doorleefde uitstraling en kunnen overal in huis, in de keuken, eetkamer, woonkamer, kinderkamer, slaapkamer en zelfs in de badkamer, worden gebruikt. Alle lampen zijn bovendien geschikt voor gloei- spaar- en Ledlampen.

Wil je ook een lamp met een verhaal in huis halen, kijk dan eens in de webwinkel van BINK

Deze gastblog is geschreven door Interieurstyliste Sandra Struijker Boudier.

Labels:,