Wandlamp kopen, waar let je op?

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

Wandlampen kunnen een mooi effect geven in je interieur. Door de lampen aan de muur krijgt je interieur meer diepte en een bijzondere sfeer. Door het licht van de zijkant kom je er zelf beter uit te zien dan wanneer het licht alleen maar van boven komt. Maar je moet wel even opletten voordat je ze ophangt. Stel je zelf de volgende vragen:

Het lichtseizoen is weer gestart

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

keuken Lies HansenNu het ’s avonds weer wat donkerder wordt gaan we ons weer meer interesseren voor verlichting. Dat weten lampenmakers en event-organisatoren ook. Vandaar dat het najaar tradioneel de periode is voor verlichtingsbeurzen en events.

Duitse degelijkheid boven design

Geschreven door Chantal Hees op . Geplaatst in Interessant

Begin maart was in Arnsberg en omgeving de Lichtwoche Sauerland waar meer dan 30 verlichtingsbedrijven hun nieuwigheden lieten zien. Het leuke aan dit 2-jaarlijks terugkerend evenement is, dat in deze omgeving de meeste Duitse fabrikanten zijn gevestigd, waardoor je in een hele korte tijd alle huisshows kunt af gaan. Een leuke bijkomstigheid is dat de fabrieken ook open gesteld worden en naast het bezoek aan de showrooms het mogelijk is om ook een kijkje achter de schermen te krijgen als je wilt.

Smart verlichting: Bediening

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant

lichtapp

In de vorige blog hebben we ingezoomd op lichtscenes. Met smart technologie kun je je verlichting in huis automatisch bedienen. Ideaal als je geen zin hebt om op te staan, maar wel een bepaalde sfeer wilt creëren in huis. In de toekomst wordt verwacht dat elke Smart Home op afstand te bedienen is.

Smart verlichting: Lichtscenes

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant

kunst en sfeerverlichting

Stel, je kinderen zitten ’s avonds op de bank een film te kijken. Jij wilt liever even een boek lezen aan de keukentafel. Dan wisselt de lichtbehoefte natuurlijk per plek in één ruimte. Hoe fijn zou het dan zijn om variatie aan te kunnen brengen in de intensiteit van het licht in huis.

Design of kopie?

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Interessant

Granny Smithhouten lamp

Eigenlijk kan ik geen industrie bedenken waarin meer gekopieerd worden als de verlichtingsindustrie. Vrijwel alle succesvolle vernieuwende ontwerpen voor lampen worden wel gekopieerd.

Wat is smart verlichting?

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant


Electrostyling

Verlichting… we hebben het nodig om allerlei redenen. Maar velen krijgen te maken met het verkeerde licht, op de verkeerde plek en op het verkeerde moment. Een oplossing voor dit probleem is smart, oftewel slimme, verlichting.

Vierkant of rond?

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

vierkante inbouwspot

Smaken verschillen wereldwijd behoorlijk als het gaat om verlichting. Wat Amerikanen of Engelsen mooi vinden past vaak helemaal niet in onze Nederlandse interieurs. Bij inbouwspots is dat anders.