Het hele jaar zomer

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Inspirerend, Interessant

Tegenwoordig zie je in vrijwel iedere kledingzaak, interieurwinkel en restaurant wel iets langskomen in een palmpatroon. Niet zo gek ook, want in 2017 was alles groen en gericht op planten. Een trend waar ik mij helemaal in kon vinden, want hoe makkelijk is het om een huis gezellig én fashionable te maken met planten? Je haalt ze voor een paar euro bij de Intratuin en zijn al gelukkig met hier en daar wat zon en een drupje water. Ze doen je denken aan die fijne zomer, waarin alles in bloei staat en je het gevoel hebt dat je niet nog vrolijker de dagen door kunt huppelen. Toch is nu die tijd wel een beetje geweest. De zon schijnt nog maar een paar uurtjes per dag en de regenachtige dagen in ons kikkerlandje zijn al lang niet meer bij te houden. Hoe mooi is het dan om deze tropische sferen in je interieur terug te brengen in de vorm van een lamp? Het tofste van dit alles; ze gaan ook nog eens helemaal mee met de trend van 2018!

Verlichting mag natuurlijk niet achterblijven bij de nieuwste trends. Overal waar ik kom lijken tegenwoordig lampen te staan in de vorm van een palmboom of een waaier. En waarom ook niet? De lampen zijn over het algemeen goudkleurig (wat in 2018 nóg hotter lijkt te worden dan het jaar hiervoor) en het feit dat ze letterlijk warm licht schijnen, doet je knusse wintergevoel tijdens deze koude dagen vast geen kwaad. Even terugdenken aan je vakantie op Ibiza, Mauritius of andere plek met een hagelwit strand. Op deze manier plaats je een stukje tropisch eiland in je huis waar je het hele jaar door plezier van hebt.

Vele verschillende winkels en merken bieden hun eigen versie van deze lampen aan. Kies voor een staande lamp met meerdere grote waaiers om een statement te maken in je eetkamer. Ga voor een tafellamp-versie van de palmboom en creeër een écht zomers hoekje in de woonkamer, samen met je leukste vakantiefoto’s. Combineer verschillende palmbomen en waaiers en maak er een buitenlands spektakel van. Of kies voor een uitvoering die het goud combineert met hout, om de look net dat beetje stijlvoller en chiquer te maken. Een musthave voor de winterdagen en ook vooral erg leuk!

Vind de verschillende lampen en aanbieders op sites als www.luxurybynature.nl, www.wonenmetlef.nl of www.1stdibs.com en kies je eigen favoriet. De prijzen lopen erg uiteen, van een paar honderd tot een paar duizend euro. Je kunt het dus net zo gek maken als je zelf wilt. Zo is het met iedere portemonnee mogelijk om altijd een beetje zomer te vieren, waar de zon ook schijnt.

Deze gastblog is geschreven door Sophie Jansen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wandlamp kopen, waar let je op?

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

Wandlampen kunnen een mooi effect geven in je interieur. Door de lampen aan de muur krijgt je interieur meer diepte en een bijzondere sfeer. Door het licht van de zijkant kom je er zelf beter uit te zien dan wanneer het licht alleen maar van boven komt. Maar je moet wel even opletten voordat je ze ophangt. Stel je zelf de volgende vragen:

Het lichtseizoen is weer gestart

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Interessant

keuken Lies HansenNu het ’s avonds weer wat donkerder wordt gaan we ons weer meer interesseren voor verlichting. Dat weten lampenmakers en event-organisatoren ook. Vandaar dat het najaar tradioneel de periode is voor verlichtingsbeurzen en events.

Duitse degelijkheid boven design

Geschreven door Chantal Hees op . Geplaatst in Interessant

Begin maart was in Arnsberg en omgeving de Lichtwoche Sauerland waar meer dan 30 verlichtingsbedrijven hun nieuwigheden lieten zien. Het leuke aan dit 2-jaarlijks terugkerend evenement is, dat in deze omgeving de meeste Duitse fabrikanten zijn gevestigd, waardoor je in een hele korte tijd alle huisshows kunt af gaan. Een leuke bijkomstigheid is dat de fabrieken ook open gesteld worden en naast het bezoek aan de showrooms het mogelijk is om ook een kijkje achter de schermen te krijgen als je wilt.

Smart verlichting: Bediening

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant

lichtapp

In de vorige blog hebben we ingezoomd op lichtscenes. Met smart technologie kun je je verlichting in huis automatisch bedienen. Ideaal als je geen zin hebt om op te staan, maar wel een bepaalde sfeer wilt creëren in huis. In de toekomst wordt verwacht dat elke Smart Home op afstand te bedienen is.

Smart verlichting: Lichtscenes

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interessant

kunst en sfeerverlichting

Stel, je kinderen zitten ’s avonds op de bank een film te kijken. Jij wilt liever even een boek lezen aan de keukentafel. Dan wisselt de lichtbehoefte natuurlijk per plek in één ruimte. Hoe fijn zou het dan zijn om variatie aan te kunnen brengen in de intensiteit van het licht in huis.

Design of kopie?

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Interessant

Granny Smithhouten lamp

Eigenlijk kan ik geen industrie bedenken waarin meer gekopieerd worden als de verlichtingsindustrie. Vrijwel alle succesvolle vernieuwende ontwerpen voor lampen worden wel gekopieerd.