Designtrends in verlichting

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Inspirerend

Designtrends in Verlichting van 2017

Net als vele andere interieurproducten zijn er ook in het design van lampen ieder jaar nieuwe trends te ontdekken. Lampenproducenten vervangen jaarlijks al gauw een kwart van hun collectie door nieuwe designs. Daarbij letten ze natuurlijk goed op de trends. De designtrends voor lampen worden beïnvloed door de interieurtrends. Wat zijn de belangrijkste interieurtrends in 2017, wat betekenen die voor de trends in verlichting? En welke invloed hebben technologische ontwikkelingen?

Highlights GLOW 2016

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Inspirerend

LumenUS

Van 12 tot en met 19 november kunnen we weer genieten van de magie van GLOW; een week lang lichtkunst in Eindhoven. Lichtinspiratie kreeg een sneak preview. We vertellen je graag wat wij de meest indrukwekkende installaties vonden.

Drie lampentrends van nu

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Inspirerend

Grappig om te merken dat het niet nodig is om een studie te maken van trends. Als je maar vaak genoeg met iets bezig bent begin je het vanzelf te zien. Drie lampentrends vind ik het opvallendst:

Doe het licht aan, dat bespaart!

Geschreven door Chantal Hees op . Geplaatst in Inspirerend

Foscarini BinicBeste Lichtinspiratie lezer, u leest een column van een nieuw gezicht op deze site. Mijn naam is Chantal Hees, lichtarchitecte. Dagelijks help ik mensen de perfecte lamp te vinden en maak ik lichtplannen voor nieuwbouwwoningen en verbouwingen. Daarnaast adviseer ik bedrijven bij het toepassen van het juiste licht op kantoor of in de winkel.

Een liter licht

Geschreven door Carin van Thiel op . Geplaatst in Inspirerend

Solar light bottleEen link naar een bijzonder filmpje dat ik een tijd geleden zag.
De inspiratie komt deze keer eens niet uit mooie designs of bijzondere vormgeving, maar uit de eenvoud van de oplossing. Deze film benadrukt de pure waarde van verlichting.  Licht lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat niet voor iedereen. Dit is nog eens innovatie!

Verlichting met een goed verhaal

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Inspirerend

Wing van David TrubridgeDeze lamp van de Nieuw-Zeelandse ontwerper David Trubridge hangt in het Centre Pompidou in Parijs. Wat mij betreft hoort Wing inderdaad in een museum thuis, niet alleen vanwege het mooie design, maar ook vanwege het inspirerende verhaal.

Lichtkunst van Olafur Eliasson

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Inspirerend

olaf eliassonDe Deense installatiekunstenaar Olafur Eliasson maakt fascinerende lichtkunst. Dit werk, dat Cold Wind Sphere heet, hangt in het Centre Pompidou in Parijs. Alles draait bij hem om ruimte, licht en kleur, zegt het kaartje dat er in het museum bij hangt. Nou, dat kun je wel zien!