Het hele jaar zomer

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Inspirerend, Interessant

Tegenwoordig zie je in vrijwel iedere kledingzaak, interieurwinkel en restaurant wel iets langskomen in een palmpatroon. Niet zo gek ook, want in 2017 was alles groen en gericht op planten. Een trend waar ik mij helemaal in kon vinden, want hoe makkelijk is het om een huis gezellig én fashionable te maken met planten? Je haalt ze voor een paar euro bij de Intratuin en zijn al gelukkig met hier en daar wat zon en een drupje water. Ze doen je denken aan die fijne zomer, waarin alles in bloei staat en je het gevoel hebt dat je niet nog vrolijker de dagen door kunt huppelen. Toch is nu die tijd wel een beetje geweest. De zon schijnt nog maar een paar uurtjes per dag en de regenachtige dagen in ons kikkerlandje zijn al lang niet meer bij te houden. Hoe mooi is het dan om deze tropische sferen in je interieur terug te brengen in de vorm van een lamp? Het tofste van dit alles; ze gaan ook nog eens helemaal mee met de trend van 2018!

Verlichting mag natuurlijk niet achterblijven bij de nieuwste trends. Overal waar ik kom lijken tegenwoordig lampen te staan in de vorm van een palmboom of een waaier. En waarom ook niet? De lampen zijn over het algemeen goudkleurig (wat in 2018 nóg hotter lijkt te worden dan het jaar hiervoor) en het feit dat ze letterlijk warm licht schijnen, doet je knusse wintergevoel tijdens deze koude dagen vast geen kwaad. Even terugdenken aan je vakantie op Ibiza, Mauritius of andere plek met een hagelwit strand. Op deze manier plaats je een stukje tropisch eiland in je huis waar je het hele jaar door plezier van hebt.

Vele verschillende winkels en merken bieden hun eigen versie van deze lampen aan. Kies voor een staande lamp met meerdere grote waaiers om een statement te maken in je eetkamer. Ga voor een tafellamp-versie van de palmboom en creeër een écht zomers hoekje in de woonkamer, samen met je leukste vakantiefoto’s. Combineer verschillende palmbomen en waaiers en maak er een buitenlands spektakel van. Of kies voor een uitvoering die het goud combineert met hout, om de look net dat beetje stijlvoller en chiquer te maken. Een musthave voor de winterdagen en ook vooral erg leuk!

Vind de verschillende lampen en aanbieders op sites als www.luxurybynature.nl, www.wonenmetlef.nl of www.1stdibs.com en kies je eigen favoriet. De prijzen lopen erg uiteen, van een paar honderd tot een paar duizend euro. Je kunt het dus net zo gek maken als je zelf wilt. Zo is het met iedere portemonnee mogelijk om altijd een beetje zomer te vieren, waar de zon ook schijnt.

Deze gastblog is geschreven door Sophie Jansen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Designtrends in verlichting

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Inspirerend

Designtrends in Verlichting van 2017

Net als vele andere interieurproducten zijn er ook in het design van lampen ieder jaar nieuwe trends te ontdekken. Lampenproducenten vervangen jaarlijks al gauw een kwart van hun collectie door nieuwe designs. Daarbij letten ze natuurlijk goed op de trends. De designtrends voor lampen worden beïnvloed door de interieurtrends. Wat zijn de belangrijkste interieurtrends in 2017, wat betekenen die voor de trends in verlichting? En welke invloed hebben technologische ontwikkelingen?

Highlights GLOW 2016

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Inspirerend

LumenUS

Van 12 tot en met 19 november kunnen we weer genieten van de magie van GLOW; een week lang lichtkunst in Eindhoven. Lichtinspiratie kreeg een sneak preview. We vertellen je graag wat wij de meest indrukwekkende installaties vonden.

Drie lampentrends van nu

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Inspirerend

Grappig om te merken dat het niet nodig is om een studie te maken van trends. Als je maar vaak genoeg met iets bezig bent begin je het vanzelf te zien. Drie lampentrends vind ik het opvallendst:

Doe het licht aan, dat bespaart!

Geschreven door Chantal Hees op . Geplaatst in Inspirerend

Foscarini BinicBeste Lichtinspiratie lezer, u leest een column van een nieuw gezicht op deze site. Mijn naam is Chantal Hees, lichtarchitecte. Dagelijks help ik mensen de perfecte lamp te vinden en maak ik lichtplannen voor nieuwbouwwoningen en verbouwingen. Daarnaast adviseer ik bedrijven bij het toepassen van het juiste licht op kantoor of in de winkel.

Een liter licht

Geschreven door Carin van Thiel op . Geplaatst in Inspirerend

Solar light bottleEen link naar een bijzonder filmpje dat ik een tijd geleden zag.
De inspiratie komt deze keer eens niet uit mooie designs of bijzondere vormgeving, maar uit de eenvoud van de oplossing. Deze film benadrukt de pure waarde van verlichting.  Licht lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat niet voor iedereen. Dit is nog eens innovatie!

Verlichting met een goed verhaal

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Inspirerend

Wing van David TrubridgeDeze lamp van de Nieuw-Zeelandse ontwerper David Trubridge hangt in het Centre Pompidou in Parijs. Wat mij betreft hoort Wing inderdaad in een museum thuis, niet alleen vanwege het mooie design, maar ook vanwege het inspirerende verhaal.