Rustiger beeld met inbouwarmaturen

Geschreven door Gastblogger op . Geplaatst in Interieur en verlichting

Inbouwspots keukenAls interieurontwerper wil ik niet alleen de vormgeving van een lamp kiezen, maar liefst ook het lichtplan kunnen maken. Heel fijn om een huis in te richten waarin de elektriciteit toe is aan vernieuwing!

 

 

 

 

Een nieuw plafond

De keuken is geplaatst in de uitgebouwde voormalige garage van deze jarendertig woning. Het plafond hier is nieuw en dan zijn er ineens veel mogelijkheden: Zo kunnen er nieuwe lichtpunten aangebracht worden en zijn er bijvoorbeeld inbouwarmaturen gebruikt. In tegenstelling tot de zogenaamde opbouwarmaturen vallen deze mooi weg in het plafond. Dat geeft een rustiger beeld.

Licht waar het nodig is

Ik pas altijd op om te veel plafondspots verspreid over de ruimte te gebruiken; het lijkt al gauw een makkelijke manier om overal een basisverlichting aan te leggen. Liever groepeer ik de verlichting op de plaatsen waar het nodig is. Je hebt ook donkere plekken in je huis nodig om leven te brengen in je verlichting.

Een lijn van licht

In deze keuken heb ik één lange lijn van spots gecreëerd over het kookeiland heen, doorgetrokken langs de kastenwand. Zo is er werklicht boven het aanrecht en goed licht voor de kastenwand. Alles wordt bediend met dimmers zodat het licht ’s-avonds tot kaarslichtniveau terug gedimd kan worden.

Deze gastblog is geschreven door Susanne Kleinjan van Studio Vennix

Labels:,