Highlights GLOW 2016

Geschreven door De Redactie op . Geplaatst in Inspirerend

LumenUS

Van 12 tot en met 19 november kunnen we weer genieten van de magie van GLOW; een week lang lichtkunst in Eindhoven. Lichtinspiratie kreeg een sneak preview. We vertellen je graag wat wij de meest indrukwekkende installaties vonden.

De GLOW routes

Er zijn twee routes die je kunt volgen. Door het centrum van Eindhoven (de city route) en over het TU terrein (de science route). Eén route per avond is goed te doen, dus dat wordt kiezen of terugkomen. Er zijn op beide routes GLOW – en  GLOW next installaties. De laatsten zijn meer experimenteel.

glow-routes

Highlights van de city  route

4. Step into the light

Deze installatie is niet te missen. Je ziet de lichtbundel al de lucht in schijnen vanaf het station. Als je in de cirkel van lampen gaat staan zie je prachtige patronen ontstaan. De kunstenaar, Michel Suk, krijgt er zelf een spirograaf gevoel bij. Herkenbaar!

step-into-the-light

8. Axioma

Het zal voor niemand de eerste keer zijn met een 3D bril, maar koop er toch maar een (of neem hem mee) want dit kunstwerk mag je niet missen. Door de projecties op het stadhuis wordt je meegezogen in een 3D wereld van geometrische figuren. Fascinerend.

Axioma

9. Fantastic Planet

De kunstenares, Amanda Parer, wil vervreemding toevoegen aan gebouwen. Dat is gelukt. Het is alsof er aliens op dit gebouw geland zijn die heel nieuwsgierig naar ons mensen kijken.

Fantastic Planet

10. Flux Apparition

Een heftige voorstelling van licht, geluid en danser. De kunstenaars laten zien dat de grens tussen mens en techniek vervaagd is. Deze installatie was vorig jaar al te zien in Dynamo. Nu staat hij buiten. Wel op een hele krappe plek, dus hopelijk kan iedereen het zien, want het is een indrukwekkende performance.

Flux Apparition

Highlights van de Science route

18 Photonic Modulation of Light and Space

Niet een werk met een bijzonder artistiek verhaal, maar een technisch hoogstandje dat prachtig is om naar te kijken.

photonic-modulation

20 AnTUenna 

Een lichtinstallatie op een schoorsteen van het TU/e terrein. Mooie patronen en een niet te missen object. Het blijft permanent staan na GLOW.

antuenna-tue

Meer informatie vind je op de site van GLOW 

Veel plezier als je gaat!

Labels:,