Een boom van een lamp

Geschreven door Yvonne Michielsen op . Geplaatst in Verrassende lampen

Lamp NinebyfourEindelijk zomerse temperaturen: lekker naar buiten om te genieten van de prachtige natuur. Heerlijk. Het inspireerde mij voor een blog over lampen waarin bomen een belangrijke rol spelen.

Neem bijvoorbeeld lamp Ninebyfour. De ontwerpers, Waarmakers, halen het basismateriaal voor deze lamp van een heel bijzondere plek. De lamp is namelijk gemaakt van hout van Amsterdamse stadsbomen die gekapt moesten worden. Het resultaat mag er zijn. Ninebyfour is een prachtig rank armatuur voor een Led-tubelight, gemaakt van Amsterdamse iep.

Een leuk detail is dat op de lamp de exacte coördinaten staan vermeld van de plek waar de boom jarenlang heeft gestaan. De eigenaar kan deze coördinaten invoeren op google maps en zo precies zien waar het armatuur zijn wortels heeft. Op de website van Waarmakers kun je nog veel meer lezen over de oorsprong van deze lamp.

Lamp BOOMHoud je meer van robuust, dan is deze lamp van BOOM -what’s in the name- misschien wel wat voor jou. Het hout voor deze lamp komt wel wat verder van huis; Costa Rica. Met de #BOOM1 haal je qua uitstraling echt een stukje natuur in huis.

En nu ik deze lamp nog eens bekijk, wat is nou een betere titel voor deze blog: een boom van een lamp, of een lamp van een boom?

BewarenBewaren

Labels: