Spannend effect met innovatieve productiemethode

Geschreven door Debbie Mous op . Geplaatst in Verrassende lampen

Ratio MGX hanglamp beigeRatio MGX tafellampRatio MGX hanglamp rood

Lampen worden steeds vaker met behulp van 3D printen gemaakt. Daarbij worden producten laagje voor laagje ‘geprint’ waardoor de meest spannende 3D vormen te maken zijn. Perfect voor het maken van lampen, omdat daarmee hele mooie patronen en lichteffecten kunnen worden gecreëerd, zoals bij deze lamp van MGX ontworpen door Amerikaans-Nederlandse Naomi Kaemfer.

Het ontwerp voor de lamp Ratio MGX  is geïnspireerd op de manier waarop planten hun bladeren rangschikken. Deze lamp is er als tafel-, vloer- of hanglamp in verschillende kleuren.

Naomi Kaemfer is ingenieur Industrieel Ontwerpen en heeft de Design Academy in Eindhoven, gevolgd. In August 2003, heeft ze .MGX opgericht, waar ze als creatief directeur werkte tot 2009.

Spannende effecten met 3D printen4

DragonFly MGX

De DragonFly.MGX is ook een prachtig voorbeeld van 3D printen in verlichting. Aan deze lamp van het duo WertelOberfell is goed te zien wat 3D printen kan betekenen voor verlichtingsarmaturen. De lamp is dicht aan de zijkant waardoor het licht diffuus kan worden verspreid. Aan de onderkant zitten gaten waardoor je iets rechtstreeks kunt verlichten. Heel handig voor boven de eettafel bijvoorbeeld. Een dergelijk complex maar vloeiend design kan alleen met 3D printen gemaakt worden.

WertelOberfell is opgericht in 2007 door Gernot Oberfell and Jan Wertel, beiden zijn Industrieel Ontwerpers.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter